Balıklı Kedi Mamalarının Deri ve Tüy Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Kedilerin balığa alerjisi bulunmuyorsa, balıklı mamalarda tercih edilen balık türü ağır oranda cıva içermiyorsa ve üretim sürecinde mamanın bileşenlerinin besin değerleri korunuyorsa balıklı mamaların kedilerin deri ve tüy sağlığına son derece faydalı olabildiği bilinmektedir. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir:

Balığın ana protein kaynağı olarak kullanıldığı kedi mamaları kaliteli ve ideal oranda protein içerdiğinden kedilerin temel ihtiyaçlarının efektif şekilde yerine getirilmesini sağlar: Enerji verir, doku onarılmasına destek olur, metabolizmanın işleyişine katkı sunar, kasları destekler, iskelet sisteminin sağlığını olumlu etkiler.

Balıklı kedi mamaları Omega-3 ve Omega-6 gibi sağlıklı yağ asitlerini içerir. Bu yağ asitleri bilişsel fonksiyonların desteklenmesinde de deri ve tüy sağlığının korunmasında da görev yapar. Bu nedenle cilt kuruluğu ve kaşıntı gibi problemler yaşayan kedilerin beslenmesine balık yağı bakımından zengin mamaların dâhil edilmesi tavsiye edilmektedir.

Balıklı kedi mamaları sahip oldukları sağlıklı yağ asitleri sayesinde kalp sağlığına ve beyin gelişimine de katkı sunmaktadır. Ayrıca eklemlerdeki enflamasyonun azaltılmasında, yaşla birlikte ortaya çıkan eklem rahatsızlıklarının yol açtığı şikâyetlerin hafifletilmesinde de etkili olabilmektedir.


« Anasayfa